Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Sydöst har Projekt Tryggare Vardag

10 januari, 2023, 11:0012:00

Evenemangs-serie Evenemangs-serie (Se allt)

Närmare 200 personer läggs dagligen in på sjukhus till följd av ett fall. Varje år faller cirka 70 000 personer så illa att de behöver sjukhusvård. Drygt 1 000 personer dör. 50 000 av de som faller är 65 år eller äldre. Men med förebyggande insatser kan många fallolyckor förhindras.

Projekt Tryggare Vardags syfte är att ge personer med Parkinsons sjukdom ökad egenmakt, bättre livskvalitet samt nya kunskaper om och konkreta handlingsverktyg för en tryggare vardag, främst med fokus på trygga fall.

Projektet vill förena Parkinsonsjukas behov av trygga fall dels med de senaste forskningsrönen och dels den kompetens som finns i kampsportsvärlden kring funktionella falltekniker. Det innebär först och främst att erfarna ledare inom kampsporter, under ledning av och dialog med projektets expertgrupp, utvecklar anpassade falltekniker för personer med Parkinsons sjukdom.

Projektet syftar också till att skapa en stabil regional struktur, organisation för samarbete mellan Parkinsonföreningar och kampsportföreningar i Skåne, så att fler föreningar, fler Parkinsonsjuka och fler erfarna ledare inom österländska sporter samverkar och fortsätter att utveckla verksamheten i studiecirkelform efter projekttiden.

Vi välkomnar dig med Parkinsons samt anhöriga/närstående till kostnadsfria, kontinuerliga och veckovisa Tryggare Vardag pass med fokus på ovanstående.

Ystad – fr o m 10 januari t o m 13 juni
Tisdagar kl. 11:00 – 12:00.
Adress: Petrigatan, Seniorernas Hus ”Göken”, Ystad.

Huvudansvarig för dessa aktiviteter är Bertil Palm. Information bertilp@gmail.com eller tfn 072-9265606.

Detaljer

Datum:
10 januari, 2023
Tid:
11:00 – 12:00
Serie:
Evenemang Kategori:

Arrangör

Parkinson Sydöst

Plats

Göken
Petrigatan 10
Ystad, Skåne Sverige
+ Google Map

Våra lokalföreningar